Samhällsbyggnadskvinnor

#35 Saira Alladin - Glastak och frustration ledde till stark handlingskraft

October 19, 2021

En efterlängtad gäst har intagit Samhällsbyggnadskvinnor-podden! Hon heter Saira Alladin och jobbar på Vattenfall som enhetschef för nätdrift och underhåll där hon ansvarar för 220 medarbetare. Detta är en väldigt driven och ödmjuk kvinna som brinner för mångfaldsfrågor. På sina 43 levnadsår har Saira haft en spännande karriärresa, minst sagt. Att komma som kvinna, med utländsk bakgrund dessutom, i en mansdominerad bransch har lärt henne ett och annat. 

Under vårt samtal pratar vi allt från Sairas skolgång till hur hennes karriärresa har sett ut och format henne. Hon har bl.a. jobbat som elektriker på Saab, hon har jobbat med konstruktion av ställverk för högspänning i Sri Lanka, några år senare intog hon sin första chefsposition och som första linjens chef kom hon att mötas av glastak. Det var här som en stark drivkraft väcktes och intresset för jämställdhets- och mångfaldsfrågor föddes. Efter att ha tagit action i frågorna kom Saira också att få utmärkelserna “Årets Kraftkvinna 2018” samt “Årets Kvinnliga Förebild 2019”. 

Gör er beredda på ett riktigt inspirerande avsnitt med mycket matnyttiga och kloka tips på hur vi praktiskt kan jobba med mångfaldsfrågor, ledarskap, konflikthantering och förändringsledning. Trevlig lyssning!

Nyckelord: ledarskap, elkraft, mångfald, inkludering, normer, förändringsledning, konflikthantering, förebild

Följ gärna mitt arbete på mina olika kanaler: Amanda Eklund på Linked-In, Instagram @amandaaeklund samt min Facebookgrupp Samhällsbyggnadskvinnor.

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App