Samhällsbyggnadskvinnor

#33 Specialavsnitt tillsammans med CMB - Projektkultur och Ledarskap med Alf Brycke

March 26, 2021

HUR kan vi arbeta för en sundare och bättre projektkultur i byggbranschen? Vad kan VI i branschen göra och vad kan Du göra i din roll? Detta är viktiga frågor som kan diskuteras i alla led och nivåer, men de går framförallt att bryta ned och vi kan agera IDAG. I detta korta samtal är det fokus på projektkultur och ledarskap som jag diskuterar med min gäst, Alf Brycke, som har jobbat i över 30 år inom byggproduktionen. 

Detta är ett specialavsnitt som spelades in inför CMBs (Centrum för Management i byggsektorn) Strategidag 2021 som arrangeras tillsammans med Boverket och IQ Samhällsbyggnad. Denna strategidag är en fortsättning på de webbinarier som under hösten 2020 hölls på temat ”Hur stoppar vi miljardförluster från byggskador och slöseri?”. Varje år går det åt över 100 miljarder kronor i byggskador och slöseri och i en studie, som presenteras av Boverket, visar att ökad motivation och engagemang inom alla led i byggprocessen är viktiga nycklar för att kunna minska på dessa byggskador. Motivation och engagemang hänger i sin tur ihop med projektkultur och ledarskap och därav behöver vi också prata om detta i mycket större utsträckning och vi behöver konkreta verktyg till hur vi kan jobba med det. Tips och konkreta verktyg till att jobba med projektkultur och ledarskap är vad du kommer att få ta del av i detta korta, men innehållsrika, avsnitt! Trevlig lyssning!  

Stort tack till CMB för ett fint samarbete och stort tack till Alf Brycke från Giron Consult AB för din medverkan och för att du delar med dig av din kunskap. Vill ni få kontakt med Alf når ni honom på: alf.brycke@gironconsult.se 

Om ni skulle vilja ta del av webbinariet som jag deltog på den 3 november hittar ni det här:  https://youtu.be/-hIS5V9aoEM.

Nyckelord: byggbranschen, ledarskap, projektkultur, motivation, CMB, Boverket, IQS, samarbete, framåttillsammans, inkludering, förebild, förändring

Vill ni få kontakt med mig är det enklast via Linked-In, annars hittar ni mig på andra sociala kanaler såsom @amandaaeklund på Instagram samt Samhällsbyggnadskvinnor på Facebook.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App