Samhällsbyggnadskvinnor

#32 Emmalena Andersson - You, Me and We Together

February 22, 2021

En riktigt bra start för Samhällsbyggnadskvinnor är att få dra igång 2021 med Emmalena Andersson - en av byggbranschens eldsjälar inom arbetsmiljöfrågor! Emmalena är plåtslagare i grunden och jobbar idag som byggchef på Plåtslageri1 samtidigt som hon driver sitt egna bolag - Me, You and We (MYAW) - där hon vill erbjuda hela byggsektorn stöd inom arbetsmiljöfrågor genom föreläsningar och utbildningar. Här har vi en riktigt energisk och driven kvinna som kommer att berätta om sin resa i byggbranschen där hon delar med sig av många insikter och lärdomar som hon har fått längs vägen. 

Detta avsnitt handlar mycket om arbetsklimat och kultur och hur vi kan förändra det till det bättre. Vi pratar om machokulturen och hur den kan yttra sig, vi pratar om tystnadskultur och vad viktigt det är att våga  ta ställning och inte sitta tyst. Vi pratar om diskriminerande skämt och var går egentligen gränsen? Emmalena pratar om EQ, emotionell kompetens, vad det är för något samt vad hon har på gång med sitt nystartade bolag MYAW. Detta blir ett samtal som jag hoppas kan beröra många av er och att det blir givande på många sätt. Trevlig lyssning!

Nyckelord: byggbranschen, plåtslageri, ledarskap, arbetsmiljö, entreprenörskap, inkludering, jämställdhet, karriär, eldsjäl, förebild, byggbranschenskvinnor

Följ gärna mitt arbete på mina olika kanaler: Amanda Eklund på Linked-In, Instagram @amandaaeklund samt min Facebookgrupp Samhällsbyggnadskvinnor.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App