Samhällsbyggnadskvinnor

#31 Bridgette Benjaminsson - från arbetsledare till ombyggnadschef

December 29, 2020

Nu är det dags att släppa årets sista avsnitt för Samhällsbyggnadskvinnor och jag har fått lov att träffa en kvinna som har hela 15 år erfarenhet av byggbranschen och hon heter Bridgette Benjaminsson och jobbar idag som ombyggnadschef på ett stort fastighetsbolag i Göteborg.

Bridgette är född och uppvuxen i Ryssland och kom till Sverige år 1995 som tonåring. Matte och teknik har alltid varit en stort intresse för Bridgette och därför blev Chalmers ett naturligt val för henne. Efter tre år på Chalmers tog Bridgette sin examen som byggingenjör och hon inträdde rollen som arbetsledare på ett stamrenoveringsprojekt och där började hennes resa i byggbranschen. Bridgette har tagit sig igenom ett flertal olika stamrenoveringsprojekt därefter och på vägen har hon intagit rollen som platschef, projektledare, arbetschef och nu ombyggnadschef. I mitt och Bridgettes samtal pratar vi om hur det var för henne att komma in på ett byggprojekt direkt efter studierna och vilka utmaningar hon stötte på då, vi pratar om hennes upplevelse av byggbranschen generellt då hon väldigt ofta har varit ensam tjej och vi pratar mycket om ledarskapet kring Bridgettes utveckling och hur olika chefer har stöttat henne. Här kommer vi till ett oerhört viktigt ämne om vi ska få folk att trivas i vår bransch och våga utvecklas. Trevlig lyssning!

Vill också passa på att tacka Er alla som ni har lyssnat och följt podcast Samhällsbyggnadskvinnor detta året. Ni får gärna dela med er av era reflektioner från olika avsnitt på era sociala kanaler och tagga mig. Tycker ni om podden och dess innehåll så får ni gärna ge den ett betyg på Spotify, Google eller Apple Podcast och lämna gärna en kommentar om ni orkar. År 2020 har varit tufft och omtumlande för oss alla och jag hoppas nu att vi alla kan inträda 2021 med ett hopp om förbättring och att vi kan göra skillnad på den plats vi befinner oss på.

Ta hand om varandra, ta ingen eller inget för givet och ha ett riktigt Gott Nytt År!

Nyckelord: byggbranschen, ombyggnad, fastighetsbranschen, ledarskap, medarbetarskap, inkludering, jämställdhet, karriär, byggbranschenskvinnor

Följ gärna mitt arbete på mina olika kanaler: Amanda Eklund på Linked-In, Instagram @amandaaeklund samt min Facebookgrupp Samhällsbyggnadskvinnor.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App