Samhällsbyggnadskvinnor

#28 Prevex Hantverksvecka med Prevex profiler

September 8, 2020

Specialavsnitt på ingång och här kommer ni att få träffa några av Prevex profiler - Henrik Granath, Kristina Dahlin och Jonas Åberg - som diskuterar några av byggbranschens viktigaste frågor: Säkerhet, hållbarhet och jämställdhet. På vilket sätt kan Prevex, leverantör i byggbranschen, bidra till säkerheten i branschen? Vad kan vi som bransch göra idag för klimatet? Vilka myter och fördomar finns om det om jämställdhet tror ni? Detta är bara några av frågorna som vi diskuterar i detta avsnitt...

Prevex årliga Hantverksmässa med närmare 2000 besökare skulle ha ägt rum i slutet på augusti, men på grund av Covid-19 och de rådande restriktioner vi har i samhället just nu så fick man tänka om på Prevex. Det fick istället bli “Prevex Hantverksvecka 2020” där de bjöd in leverantörerna till deras fysiska butiker under en vecka för att sälja deras produkter till schyssta mässpriser samt skapa en corona-anpassad mötesplats med färdiga frukost- och lunchpåsar för alla i byggbranschen som behöver något från järnhandeln - och det blev en succé! 

I samband med Hantverksveckan ville man också på Prevex fokusera på viktiga frågor som byggbranschen behöver jobba med och här fick jag delta med min mikrofon och moderera för tre olika panelsamtal som berör de tre teman som nämndes ovan - säkerhet, hållbarhet och jämställdhet. Så nu är det bara att lyssna in och hämta inspiration till hur just du kan bidra till en bättre byggbransch! Trevlig lyssning!

Om ni som bolag eller organisation vill få hjälp med att arbeta med inkluderingsfrågor, alltifrån att göra en kartläggning av jämställdhetsarbetet i organisationen, boka föreläsning, få konkreta verktyg till att jobba med frågorna till att spela in panelsamtal eller debatter med mig som moderator för att sedan sända via sina egna kanaler och via mina. Detta går att göra litet som stort så det är bara att höra av sig till mig via Linked In eller maila till amanda.eklund@outlook.com om det skulle vara av intresse av att jobba med jämställdhets- och inkluderingsfrågor tillsammans med mig. Tillsammans kan vi göra ännu större skillnad!

Nyckelord: Hantverksveckan, Hantverksmässan, byggbranschen, järnhandel, säkerhet, hållbarhet, jämställdhet, inkludering, förebilder, goda exempel.

Följ gärna mitt arbete på mina olika kanaler: Amanda Eklund på Linked-In, Instagram @amandaaeklund samt min Facebookgrupp Samhällsbyggnadskvinnor.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App