Samhällsbyggnadskvinnor

#27 Emma Kullenberg - Från städare av bodarna till chef av bodarna

August 15, 2020

Från att ha städat bodar till att bli avdelningschef för bodavdelningen på Wangeskogs hyrcenter. Det har hänt mycket på 10 år för Emma Kullenbergs karriär, och det har hänt mycket i byggbranschen. Vi inleder en ny säsong i Samhällsbyggnadskvinnor med en klok, ärlig och modig kvinna - Emma Kullenberg från Kungsbacka. 

När Emma var tjugo år visste hon inte riktigt vad hon ville jobba med, men hon hoppade på ett städjobb där hon började städa byggbyschor och sedan var hon fast. Hög arbetsmoral, en yrkesstolthet, högt i tak och att man jobbar lösningsorienterat fick Emma att fastna för byggbranschen. 

Sedan Emma började jobba i byggbranschen har det hänt väldigt mycket och inte minst efter #metoo har det hänt väldigt mycket, upplever Emma. I detta avsnitt får vi höra Emma berätta om många situationer som hon har stött på i jobbet där exkludering råder, men det är ofta som vi inte kan se det förrän vi blir medvetna om strukturerna. Här lyckas dock Emma göra det som är osynligt till synligt och jag hoppas att detta avsnitt kan få många att vakna till gällande frågor som berör jämställdhet och mångfald för det är så mycket mer än bara lika löner. Trevlig lyssning!

Nyckelord: byggbranschen, leverantör, jämställdhet, mångfald, inkludering, ledarskap, förebild, goda exempel, mod, normer. 

Följ gärna mitt arbete på mina olika kanaler: Amanda Eklund på Linked-In, Instagram @amandaaeklund samt min Facebookgrupp Samhällsbyggnadskvinnor.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App